Folosind o selecție de maiele si făini maturate de cea mai bună calitate, brutăria noastră are standardul de adevarată brutărie artizanală care vă oferă o pâine unică, cu un gust inconfundabil, produs natural, produs după rețeta tradiționala.
Beneficiele consumului painii rustice grau, sunt multiple, printre care mentionam faptul ca reduce rezistența la insulină și îmbunătățește glucoza din sânge, asigură o senzație mai îndelungată se sațietate decât pâinea alba, reduce inflamația la oamenii cu sindrom metabolic.
Ingrediente
• maia salbatica cultura grau
• apă
• 100% făină intermediara
• sare de mare
Dizolvam maiaua în apă, apoi încorporam făina si lăsam amestecul să se odihnească timp de 60 de minute. Etapa se numeşte autoliză şi ajută la formarea glutenului.
Adaugam sarea şi frământam 15-20 de minute, astfel obtinem un aluat moale, umed dar legat şi elastic.Lăsam aluatul să dospească 2,5 ore la temperatura camerei.
In acest timp, la intervale de 50 de minute aplicam de 2 ori tehnica Stretch&Fold de împăturire a aluatului. Punem făină pe blatul de lucru şi răsturnam aluatul, dand o primă formă aluatului.
Presăram aluatul cu puţină faină şi il lăsam să se odihnească 20 de minute ca să se relaxeze glutenul. După cele 20 de minute dam forma finală pâinii şi o asezam cu sigiliul în sus în baneton, se lasa la racit cca 8-10 ore.
Cuptorul este pregatit la temperatura maximă (240-250 de grade), scoatem banetonul din frigider și lăsam aluatul să stea la temperatura camerei până se încinge bine cuptorul.
Răsturnam pâinea în tava şi o băgam în cuptorul plin de aburi pentru 15 minute.
Reducem temperatura la 220 de grade şi coacem pâinea în continuare cca 30-35 de minute până când capata culoarea specifica.
Am obtinut o paine deosebita, cu gust special, minunata pentru orice masa din zi, inclusiv sandwichuri!
Va invitam la masa. Pofta buna – cu sanatate!
Comentarii recente