Despre noi
Brutaria cu maia – Arta de a face paine sanatoasa si gustoasa.
Brutaria cu Maia a luat nastere ca urmare a dorintei de a readuce in viata romanilor o parte din traditia noastra. Din dorinta de a readuce gustul painii traditionale, din dorinta de a oferi o paine adevarata, o paine simpla si sanatoasa, fara amelioratori chimici.
Brutarie – patiserie artizanala si traditionala
Din pasiune si cu dragoste pentru o paine curata, sanatoasa, traditionala, adevarata a luat nastere Brutaria cu Maia care va ofera produse de panificatie si patiserie cu maia, cu proces tehnologic de lunga durata, cuptor pe vatra, ingrediente 100% naturale. Produse traditionale proaspete, savuroase, sanatoase fara E’uri, calitate garantata, care au caracteristicile de gust, consitenta, elasticitate si aroma ale unei paini traditionale adevarate.
Istoric – Din 2013 si pana in prezent
In termeni tehnici suntem in perioada de coacere pentru ca brutaria a pornit cuptoarele si a deschis usile in luna decembrie 2013.
Inca din prima zi am primit incurajari si laude pentru reteta si calitatea produselor noastre de la persoane.
In prezent vorbim de clienti fideli si de o gama larga de produse de brutarie si patiserie traditional – artizanala.
Proces tehnologic.
Procesul tehnologic este unul traditional – artizanal. Se lasa maiaua la fermentat intre 12 si 16 ore dupa care se adauga apa, faina, sare si se formeaza aluatul care are mai multe perioade de dospire, durand pana la 5 ore.
In acest timp, in functie de produs aluatul se impacheteaza si se modeleaza. In ultima faza se baga la cuptorul pe vatra de unde iese o paine sanatoasa si delicioasa.
Ce spun nutritionistii despre painea obisnuita din magazine.
Nutitionistii avertizeaza ca „painea” clasica are si pana la 34 de E’uri (bromat de potasiu – E 327, sulfat de sodiu, – E514, lactat de calciu – E 327, acid fumaric – E 297, acid acetic – E 260, cancerigenul acid citric E 330, etc.) amilaze, adaos de gluten sintetizat, amelioratori pentru tot (pentru volum, prospetime, elasticitate, coaja crocanta, feliere usoara, aspect taranesc, frantuzesc, etc, etc.)!
Este aproape complet lipsita de substantele nutritive care ar trebui sa se regaseasca intr-o paine traditionala adevarata.
Toata painea arata la fel in raft. Amelioratorii sunt ascunsi in etichetele scrise marunt. Cum o gasim pe cea facuta numai din faina, apa si sare?
La comanda pentru evenimente speciale
Efectuam la comanda orice cerinta pentru produse de brutarie si patiserie traditional - aritzanala si cofetarie:
- Torturi si prajituri pentru evenimente festive.
- Turte, pasca, mucenici, coliva, colaci, arhangheli, capete si chifle sau orice forme de paine sau painici pentru evenimente comemorative.
Cele mai apreciate produse
Cele mai apreciate produse de catre clientii nostri fideli sunt: pain au levain de grau si secara, sourdough, paine cu seminte, chabatta, bagheta frantuzeasca, cozonaci de casa cu unt, nuca si cacao, placinta cu branza dulce sau sarata, placinta cu mere, saratele, mar copt cu stafide si nuca, morcov si ghimbir, placinta cu branza dulce si stafide.
Gama de produse
Brutarie Aritizanala - Traditionala
Oferim o gama larga de produse de panificatie cu maia dupa retete stravechi de paine. Folosim fainuri de calitate superioara si ingrediente naturale, fara aditivi si fara drojdie!
Patiserie Traditionala - Artizanala
O bogata gama de produse de patiserie: cozonaci traditionali de casa, placinte traditionale, saratele, fursecuri si alte multe bunatati va asteapta sa le savurati gustul delicios.
Torturi
Absolut toate torturile noastre sunt produse in laboratorul propriu. Maestrii nostri cofetari va asteapta cu o gama larga de produse de cofetarie proaspete si delicioase. Realizam la comanda torturi, torturi de eveniment, candybar-uri, etc.
Turte si Colaci
Realizate cu maiestrie si cu grija din aluat de cozonac sau paine pentru tine.
Program:
- Luni-Vineri: 8-20
- Sambata: 8-14
- Duminica: Inchis
Date contact:
- Telefon: 0770 198 067 (comenzi)
- Mobil: 0722 624 525 (info)
- Str Maior Câmpeanu Alexandru nr 42
- Sector 1
- Bucuresti