• slideshow2018-3
  • slideshow2018-2
  • slideshow2018-1

Specialitate Speltă

Ingrediente:

  • maia spelta
  • faina spelta 100% naturala
  • sare de mare
  • 600 gr

 

Graul spelta (Triticum spelta sau alac) este o specie de grau cultivata inca din timpuri stravechi de egipteni si celti. Se considera forma incipienta a graului, avand bobul imbracat. Se cultiva dîn jurul anului 6500 I.H fiind nemodificata de 8.000 de ani.

Spre deosebire de graul comun, spelta are un gust mai intens, amintind de cel de nuc, si este mai bogata in fibre, vitamine, minerale, acizi grasi esentiali si hidrati de carbon iar produsele au continut ridicat de calciu, magneziu, fosfor, seleniu. Are un continut mai mare de fibre decat o faina de grau obisnuita si este in mod natural o sursa de vitamine A, B1, B6, PP şi E, mangan, fosfor, magneziu, cupru, fibre, proteine. Deasemenea si continutul de acizi grasi esentiali si minerale este mai ridicat decat la alte fainuri de grau. 

Microelementele si substantele vitale, cum ar fi albuminele de calitate, hidrocarburile complexe si continutul redus de grasimi caracterizeaza faina din grau spelta. Graul spelta este usor digerabil datorita proteinelor pe care le contine si datorita structurii amidonului. Substantele nutritive din graul spelta sunt asimilate mai usor datorita solvabilitatii lor deosebite in apa, ceea ce inseamna ca procesul de digerare este mult mai eficient si mai putin intens. Acest lucru face ca graul spelta sa fie recomandat in alimentatia copiilor mici si a bolnavilor in varsta.

Este bogat in gluten, dar poate fi tolerat de persoane care prezinta intoleranta la acesta. Graul spelta poate fi consumat de persoanele care sunt alergice la graul comun, putand fi oferit bebelusilor incepand cu varsta de 7 luni. Are un continut mai mare de L-Tryptophan, precursorul hormonului de buna-dispozitie. Preia mai putine metale grele din mediul inconjurator.

Ajuta in tratarea neurodermitelor la copii si a bolilor de piele sau mucoase in general. Ajuta in tratarea bolilor degenerative – reduce riscul de arterioscleroza, reduce riscul de cancer la san. Ajuta in tratarea tulburarilor metabolismului si digestiei. Imbunatateste procesul de formare a sangelui si stimuleaza metabolismul la nivelul sistemului nervos. Stimuleaza activitatea rinichilor. Scade aciditatea organismului, fiind bazic.

Are un efect vitalizant asupra pacientilor depresivi, datorita conținutului mare de L-Tryptophan. Are un efect de stimulare a imunitatii si antiinflamator datorita continutului de Thiocyanat. Reduce riscul aparitie de astm la copii, impreuna cu consumul de peste. Reduce riscul de boli cardiovasculare.

Graul spelta se recomanda la alergii la grau si secara si in general in cazul bolilor alergice. Pentru ca graul spelta este usor digerabil si are un continut echilibrat de substante hranitoare este recomandat pentru persoane cu boli metabolice, cum ar fi diabetul, deoarece diabeticii profita in mod deosebit de o alimentare echilbrata. Este recomandat bolnavilor cu sensibilitate fata de faina, proteinele din continutul lui au cea mai mare asemanare cu plasma umana.

Graul spelta poate reprezenta o hrana speciala pentru persoanele ce prezinta migrene, ateroscleroza sau diabet si poate lupta impotriva unor boli de inima si a cancerului.

10.00 Lei
Quantity:

Program

Luni - Vineri: 8 - 20
Sambata: 8 - 14
Duminica: Inchis

Cos

No items in cart

Copyright © 2013 www.brutariacumaia.ro. Toate dreptureile rezervate asupra continutului.